Functieomschrijving Projectleider/Werkvoorbereider:

 

Wat is het doel van de functie:

Als projectleider/werkvoorbereider ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding met betrekking tot diverse grote en kleine projecten. Dit zijn projecten op het gebied van nieuwbouw, renovatie, onderhoud en verbouw in diverse sectoren. Als projectleider zul je zelfstandig moeten kunnen opereren, zowel extern (in contact met nieuwe en bestaande klanten, diverse (onder)aannemers en andere derde partijen) als intern (in contact met de monteurs als ook de ‘binnendienst’). Hierbij wordt verwacht dat een project van opname, tot offerte, tot oplevering met succes voltooid wordt. Van groot belang is dat de kosten goed bewaakt worden, zodat zowel wij als de klant niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Een goede werkvoorbereiding is dus zeer belangrijk!

 

Werkomschrijving:
Als projectleider/werkvoorbereider sta je er natuurlijk niet alleen voor, je opereert in een team.

Dit team bestaat uit de (aan te sturen) monteurs, tekenaars, als ook de administratie, waarbij tijdig overleg met betrekking tot de uren-registratie en facturatie noodzakelijk is. Hiernaast kan altijd een beroep gedaan worden op de overige projectleiders en de directie, we doen het samen. In een kleine organisatie kan alles in samenspraak, waaronder het wel of niet aannemen van (grote) projecten, als ook de methode van aannemen (regie of calculatie). De projectleider zal ervoor zorgen dat er, in overleg met de calculator, een nette offerte wordt opgesteld. Een goede voorcalculatie, adequate kostenbewaking, en nacalculatie, zijn essentieel voor het begeleiden van een project.
Omdat verwacht wordt dat een project van begin tot eind begeleid wordt, zal de projectleider ook zorg moeten dragen voor de werkvoorbereiding. Een goede werkvoorbereiding is onmisbaar voor de monteurs, welke rekenen op tijdig bestelde materialen als ook correcte (revisie)tekeningen.

Als projectleider/werkvoorbereider zal dus ook contact met leveranciers essentieel zijn, om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen en innovaties, als ook het scherp inkopen van materialen. Hierbij wordt een proactieve houding verwacht, zowel bij contact met huidige leveranciers en mogelijke nieuwe partijen.
Bij het begeleiden en voorbereiden van projecten wordt ook verwacht dat al het contact met (onder)aannemers en overige partijen zelfstandig aangepakt wordt, al is overleg over bepaalde (cruciale) zaken zoals bestekken en andere eisen natuurlijk nooit onverstandig.

 

Wat verwachten we:

-          Veelzijdig, zelfstandig, communicatief, secuur, organisatorisch vermogen, goed aan de onderhandelingstafel, flexibel, en stressbestendig.

-          Een groot verantwoordelijkheidsgevoel: het zijn echt jouw projecten, die jij tot een goed einde wil brengen.

-          Het tijdig signaleren van meer- of minderwerk, en hiernaar handelen.

-          Zowel zorg dragen voor de korte- als lange-termijn planning.

-          Financiële verantwoordelijkheid: scherp zijn op het gebied van inkoop, efficiëntie van monteurs, tijdige facturatie.

-          Een positieve benadering, zowel naar de klanten, (onder)aannemers, leveranciers, overige partijen, als intern naar collega’s.

 

Wat bieden we:

-          Een kleinschalige organisatie met korte lijntjes, waarbij samenwerking en elkaar vooruit helpen de boventoon voeren.

-          Goede arbeidsvoorwaarden en een meedenkende directie.

-          Een organisatie die verder wil, door wil groeien en daarbij graag inspringt op nieuwe ontwikkelingen.

-          Een gezellige club mensen, zeer vriendelijk naar elkaar toe, met wekelijkse vrijdagmiddagborrels om dat te onderstrepen!

Onze referenties

Het laatste nieuws

Opgeleverd: Leenders RVS - Beek en Donk

2020 stond voor Leenders RVS in het teken van een grootschalige verbouwing, waarbij zowel de fabriekshallen als de kantoren klaargestoomd zijn voor de toekomst, voor een nieuwe generatie. Wij zijn ...

Lees meer