DC snellader (300 kW) - Van Acht Logistics

Bij Van Acht Logistics | Koel- & Vriesopslag hebben we een DC snellader geplaatst, een zeer geschikte oplossing voor de vele ritten die hun nieuwe E-truck maakt.

Met een laadvermogen van 300 kW, of 150 kW verdeeld over 2 trucks, kunnen ze in een mum van tijd hun weg vervolgen. De snellader is niet alleen functioneel, maar ook een plaatje! Het oog wil ook wat 😉 ​

In het kort:
⚡ 300 kW DC laadvermogen, optioneel uit te breiden naar 400 kW.
⚡ Load-balancing (intern) per 50 kW.
⚡ 2 vaste laadkabels, via het kabelmanagementsysteem eenvoudig in te pluggen.
⚡Load-balancing (extern) via een EMS. Vanwege een gelimiteerd contractvermogen wordt de piek (300 kW) gehaald wanneer de zonnepanelen opwekken, óf de batterij (1 MW) springt bij.
⚡Registratie van groene en grijze HBE's (# kWh) via het EMS, waarmee de laadsessies an sich ook geld in het laatje brengen.

De elektrificatie in de logistiek krijgt steeds meer de wind (en de zon) in de rug, zeker ook met aankomende subsidies zoals de SPRILA en SPULA, naast bestaande initiatieven zoals HBE's.
Ook benieuwd naar AC of DC oplossingen in de logistiek? Afhankelijk van de situatie (rijpatroon, netaansluiting/capaciteit) zijn er al oplossingen vanaf 43 kW (AC) of 50 kW (DC), maar het kan ook supersnel met 400 kW (DC)!

Zit u ook met een logistiek vraagstuk, met de vraag of elektrisch rijden zowel praktisch als financieel haalbaar is? We kijken graag met u naar de mogelijkheden.

Bekijk het overzicht

Onze referenties

Feestje?

Ons springkussen is
graag van de partij!

Het laatste nieuws

Zomersluiting 2024

Bouwvak

Inmiddels is het niet alleen zomer, maar voelt het ook als zomer, dus gaan ook wij even de deuren sluiten.&nbs...

Lees meer