Ons eigen pand weer een stapje duurzamer

Duurzaamheid


In de afgelopen jaren hebben we ons bedrijfspand grondig verbouwd, zowel van binnen als van buiten. Alleen het dak (de constructie en de isolatie) zat ons een beetje in de weg.. Oranje is de komende weken dé kleur, maar bij het constructierapport werd dit niet zo feestelijk (door ons) ontvangen.

Dus moesten we een beetje omdenken, gelukkig hebben we al sinds jaar en dag een constructie die wel voldoet! Zo hebben we deze week dan toch bij ons eigen pand de zonnepanelen (glas-glas, 430 Wp) aangesloten, een klus die we zowat wekelijks uitvoeren, in samenwerking met De Zonspecialist!

Inmiddels draait het systeem, en gaan we nu nog de diverse koppelingen maken met ons eigen energiemanagementsysteem (EMS):

✅ koppelen van de PV omvormer (waarmee we deze ook kunnen 'knijpen', bij te hoge opwek of een te hoge spanning (> 253V)).

✅ koppelen van de laadpunten, om deze zoveel mogelijk te laten laden met zonnestroom, maar ook een 'boost' te geven tot 32A (22 kW) met zonnestroom.

✅ het boilervat van onze warmtepomp zullen we (voor)verwarmen met zonnestroom.

🔜 het nog te plaatsen batterijsysteem, waarmee we (overtollige) zonnestroom opslaan om teruglevering te minimaliseren, eigen verbruik van eigen opwek verhogen, en mogelijk weer een stapje terug gaan doen in de netaansluiting (en dus minder vastrecht per jaar).

Dit alles visualiseren we in één omgeving, wel zo handig!

Benieuwd naar de mogelijkheden van slimme sturing via een EMS?
Je weet ons te vinden!

Bekijk het overzicht

Onze referenties

Feestje?

Ons springkussen is
graag van de partij!

Het laatste nieuws

Zomersluiting 2024

Bouwvak

Inmiddels is het niet alleen zomer, maar voelt het ook als zomer, dus gaan ook wij even de deuren sluiten.&nbs...

Lees meer