Opgeleverd: Ingenhousz - Breda

Aan het Dr. Jan Ingen Houszplein bevindt zich de voormalige kweekschool annex klooster en internaat "St. Franciscus", welke later nog gebruikt is door Scholengemeenschap de Rooi Pannen. De voormalige school is volledig verbouwd tot een nieuw en innoverend woonconcept. Het gebouw brengt werken, studeren, eten, feesten en wonen samen onder één dak. Er zijn 74 appartementen gebouwd en de begane grond voorziet in diverse commerciële ruimtes met tevens een restaurant en feestzaal in de voormalige kapel. V.d. Vleuten Elektrotechniek & Beveiliging heeft de gehele elektrische installatie verzorgd voor de appartementen en de commerciële ruimtes, bestaande uit verlichting, domotica, brandmeldinstallatie, noodverlichtingsinstallatie, CCTV installatie, data installatie, en intercominstallatie. Het was een uitdagend project, waarbij ook het monumentale karakter behouden diende te blijven.

Meer dan een jaar is er hard gewerkt om het totale project te kunnen realiseren. Vooraf is er intensief gewerkt aan een goed ontwerp, waarin alle ideeën en wensen samengevoegd dienden te worden. Een verlichtingsplan is ontworpen, wat hoort bij het karakter van het pand, verlichting die flexibel en doordacht bediend kan worden door het domotica systeem. Naast de verlichting is er ook een noodverlichtingsinstallatie aangebracht, waarbij gebruik is gemaakt van Tritium Lights. Aangezien niet overal de noodzakelijke aansluitingen gerealiseerd konden worden, waren dit type noodverlichtingsarmaturen de ideale oplossing.

Tevens is er door v.d. Vleuten een geavanceerd data netwerk aangelegd, elk appartement is voorzien van zijn eigen Wifi netwerk en ook de commerciële ruimtes en terrassen bieden de mogelijkheid om gebruik te maken van het Wifi netwerk.

Ook is elk appartement voorzien van een intercom installatie. Vanaf de ingang kan er eenvoudig contact worden gelegd met het juiste appartement en middels het toegangscontrolesysteem hebben de noodzakelijke personen toegang tot hun of de gezamenlijke ruimtes.

Voor de veiligheid van personeel en gasten is het complex voorzien van een geavanceerd camera systeem. Diverse ruimtes, toegangen en het buitenterrein worden geobserveerd. Door de toepassing van een software pakket met “slimme functies” is het beveiligingsverhaal compleet gemaakt.

Het complex is tevens voorzien van een brandmeldinstallatie. De brandmeldinstallatie bestaat onder andere uit draadloze componenten, welke zo geïnstalleerd en geconfigureerd zijn, dat er een totaal beveiligingsconcept is ontstaan en aan alle eisen is voldaan. Middels een doormelding naar een app op de smartphone kunnen beheerders direct gewaarschuwd worden via een gedetailleerde doormelding, welke precies weergeeft wat er aan de hand is.

v.d. Vleuten Elektrotechniek & Beveiliging is trots om een onderdeel te zijn in de realisatie van dit geweldige project. Ook hier is weer bewezen dat v.d. Vleuten sterk is in het realiseren van totaalconcepten. Voor foto's verwijzen we je graag door naar onze referenties

Bekijk het overzicht

Onze referenties

Feestje?

Ons springkussen is
graag van de partij!

Het laatste nieuws

Verbouwing boetiekhotel

Verbouwing

Hoe mooi kan het zijn, het pand waar we in de beginjaren gevestigd waren en vele jaren hebben door gebracht, wordt nu verbouwd naar e...

Lees meer